Studiu de caz – Analiză organizațională & training

O companie din top 3 la nivel național, reprezentant și distribuitor în domeniul echipamentelor și al consumabilelor de laborator, a contractat Koncylion pentru a beneficia de un training pentru vânzări, la nivel de echipă, dedicat unuia dintre punctele de lucru din țară.

ABORDARE & SOLUȚII

În vederea realizării unui training care să răspundă exact necesităților reale ale Beneficiarului, a fost propusă în primă fază o analiză a competențelor întregului personal, dar și o analiză a climatului socio-economic organizațional.

În urma acestei analize, s-a concluzionat că se impune nu doar dezvoltarea competențelor de vânzări, ci și adoptarea unei abordări care să vizeze activități de tip team-bounding și de testare și însușire a unor noi proceduri interne de lucru, completate de o reconfigurare a politicii salariale.

Astfel, prima etapă a constat în crearea unui training personalizat, potrivit situației identificate și obiectivelor stabilite, structurat pe mai multe componente. Trainingul a fost conceput astfel încât să crească gradul de coeziune în echipă, să îmbunătățească atmosfera de lucru, eficiența și gradul de satisfacție în rândul angajaților, iar aceștia să își dezvolte competențele în vânzări.

În următoarea etapă, s-a realizat un raport de evaluare însoțit de un set de recomandări privind stilul managerial necesar echipei și îndrumări pentru implementarea unei noi politici pentru acordarea bonusurilor, raportate la performanțele angajaților.

REZULTATE

Trainingul desfășurat și soluțiile de management propuse au ajutat compania să crească motivația echipei și să obțină în același timp creșterea valorică a vânzărilor.

”Am beneficiat exact de soluția de care echipa noastră avea nevoie: un training care a produs schimbări reale în timp util. Vânzările au crescut, iar atmosfera în cadrul echipei este într-adevăr mai bună ca niciodată.”

Testimonial Beneficiar  – Analiză organizațională, traning, evaluare & recomandări, 2014

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >