Studiu de caz – Branding de Municipiu

Branding Municipiu

O unitate administrativ-teritorială a contractat Koncylion pentru servicii de consultanță în vederea realizării proiectului de branding al municipiului. Proiectul vine în sprijinul acțiunilor de valorificare a potențialului economic și turistic al municipiului, urmărește promovarea corect fundamentată a oportunităților existente și se adresează atât investitorilor, cât și turiștilor.

ABORDARE & SOLUȚII

Koncylion a realizat o cercetare secundară, o cercetare primară cantitativă (a conceput și desfășurat un sondaj de opinie față-în-față), precum și o cercetare primară calitativă (a conceput și aplicat interviuri în profunzime), urmate de o analiză statistică. Ulterior, după analiza situației actuale, a elaborat strategia de brand și a creat identitatea vizuală.

Au fost concepute arhitectura de brand și logoul, sloganul, machetele grafice ale materialelor de comunicare, aplicații simulate ale identității vizuale pe diferite materiale de promovare și manualul de identitate vizuală aferent. De asemenea, Koncylion a asigurat consultanță pentru lansarea brandului.

Pe parcursul implementării proiectului, principala provocare a constat în a câștiga încrederea cetățenilor privind utilitatea proiectului de branding și a-i convinge să se implice. Dacă inițial necesitatea brandului a fost pusă de unele voci sub semnul întrebării, nefiind considerată o prioritate pentru municipiu, prin acțiunile de comunicare desfășurate s-a reușit schimbarea opiniilor nefavorabile.

Cetățenii au înțeles că pentru a se dezvolta durabil, o comunitate are nevoie atât de investiții, cât și de o promovare inteligentă, care să poziționeze municipiul pe harta destinațiilor atractive pentru afaceri și turism.

REZULTATE

Identitatea vizuală concepută, creată în colaborare cu cetățenii municipiului, este primul pas spre un brand puternic, reprezentativ, care să aducă beneficii pe termen lung și să susțină astfel  dezvoltarea durabilă a comunității.

Serviciile de consultanță oferite de compania Koncylion ne-au ajutat să construim o identitate care să ne reprezinte cu adevărat și care să lucreze în beneficiul comunității:  o identitate care creionează portretul unui municipiu multicultural, deschis investitorilor și turiștilor, orientat spre o dezvoltare în spiritul tradițiilor locale.

Testimonial Beneficiar – Branding de Municipiu, 2017

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >