Studiu de caz – Comunicare online: campanii de promovare & vânzare

O companie din domeniul auto a contractat Koncylion pentru servicii de consultanță în promovare și implementarea unor campanii de comunicare în social media, dedicate pregătirii mașinilor pentru sezonul rece. Obiectivele clientului: să accelereze și să crească vânzările, să câștige notorietate și să își consolideze poziția pe piață.

ABORDARE & SOLUȚII

Pentru a dezvolta soluțiile de comunicare care să genereze rezultatele așteptate în timp util, Koncylion a efectuat mai întâi o cercetare secundară privind campaniile derulate în sezonul anterior (atât de Beneficiar, cât și de concurență) și a elaborat strategia de comunicare online și calendarul editorial aferent.

În etapa ulterioară, având coordonatele de comunicare stabilite, echipa de creație a creat conținutul dedicat gamei de produse și servicii: machete grafice, texte pentru Facebook & Instagram Ads, fotografii și content video. Planul de content marketing a inclus atât content informativ, care să educe piața, cât și content comercial, pentru promovarea serviciilor și ofertelor de sezon: mentenanță auto specifică sezonului de iarnă, vânzare anvelope de iarnă, hotel dedicat anvelopelor, service pentru roți.

Pasul următor a constat în crearea audiențelor online pentru Facebook & Instagram Ads  și implementarea efectivă a campaniilor de comunicare – publicare, managementul conversației și al reputației de brand, monitorizarea și optimizarea campaniilor, raportarea rezultatelor.

Mai mult decât atât, Koncylion a inclus în mixul de soluții și realizarea unor materiale promoționale personalizate, cu scopul de a susține stimularea vânzărilor și fidelizarea clienților.

REZULTATE

Soluțiile de promovare dezvoltate și implementate de Koncylion au permis Beneficiarului să depășească obiectivele de vânzare stabilite, atât prin vânzarea de anvelope, cât și prin creșterea gradului de ocupare a hotelului pentru anvelope și a programărilor pentru servicii de mecanică și electrică auto. Totodată, engagementul obținut în social media a generat notorietate pozitivă pentru brand, facilitând consolidarea poziției pe piață.

Koncylion știe să pună lucrurile în mișcare. Soluțiile de marketing online de care am beneficiat ne-au ajutat să câștigăm foarte mulți clienți noi și să realizăm vânzări peste așteptări. Continuăm să colaborăm.

Testimonial Beneficiar – Comunicare online: campanii de promovare & vânzare, 2018

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >