Studiu de caz – Consultanță în branding

O unitate teritorial-administrativă, municipiu reședință de județ, a contractat Koncylion pentru servicii de consultanță în branding și elaborarea manualului de identitate vizuală aferent.

Obiectivul proiectului constă în asigurarea transparenței informațiilor cu privire la alocarea fondurilor nerambursabile acordate de unitatea teritorial-administrativă prin programele de finanțare specifice. Prin urmare, în vederea îndeplinirii obiectivului, se impune ca toate acțiunile de comunicare publică privind proiectele cofinanțate de unitatea teritorial-administrativă să integreze noua identitate vizuală.

ABORDARE & SOLUȚII

În cadrul acestui proiect, Koncylion a creat noua identitate vizuală dedicată proiectelor cofinanțate de Beneficiar și a elaborat manualul de identitate vizuală (MIV).

Identitatea vizuală creată are la bază stema municipiului, care a fost integrată grafic și cromatic în noul concept de comunicare vizuală dezvoltat de Koncylion. Valorile comunicate sunt Deschidere, Implicare și Responsabilitate.

Noua identitate va fi folosită în toate campaniile de comunicare dedicate proiectelor cofinanțate de unitatea teritorial-administrativă, asigurând astfel o comunicare coerentă, unitară, menită să susțină dezvoltarea brandului de municipiu și să întărească percepția pozitivă a cetățenilor cu privire la activitatea administrativă.

MIV-ul sau Manualul de Identitate Vizuală conține un set de indicații esențiale pentru păstrarea unei imagini unitare pe toate suporturile, care să definească brandul în acord cu obiectivele de comunicare specifice, asigurând atât recunoașterea brandului în rândul publicului, cât și dobândirea și păstrarea credibilității.

De aceea, întrucât identitatea vizuală trebuie păstrată nealterată, pe cât posibil, pe toate materialele de comunicare, fie acestea externe sau interne, manualul de identitate subliniază importanța recomandărilor privind prelucrarea și utilizarea identității vizuale și îndrumă spre o comunicare coerentă, ce pune brandul în valoare.

REZULTATE

Identitatea vizuală creată de Koncylion și manualul de identitate vizuală permit Beneficiarului să comunice unitar și eficient, oricare ar fi mediul sau mediile alese pentru comunicare (presă scrisă, online, TV, outdoor, tipărituri & papetărie de brand, articole promoționale, ambalaje etc).

“Identitata vizuală realizată de Koncylion reflectă valorile care ghidează activitatea primăriei și creează percepții pozitive în rândul cetățenilor. MIV-ul dedicat identității de brand ne ajută să păstrăm o imagine unitară în toate acțiunile de comunicare dedicate proiectelor cofinanțate de primărie.”

Testimonial Beneficiar – Consultanță în branding, 2018

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >