Studiu de caz – Dezvoltare de afacere

O companie nouă pe piața auto din Regiunea de Nord-Est, aflată în primul an de activitate, a contractat Koncylion pentru servicii de consultanță în management. Obiective: dezvoltarea unui nou plan de afaceri, poziționarea pe piață și consolidarea poziției, creșterea notorietății și a vânzărilor, precum și crearea unui brand puternic, care să susțină dezvoltarea continuă a afacerii.

ABORDARE & SOLUȚII

Pentru a propune soluții de management eficiente, care să genereze rezultate în timp util, s-a efectuat o analiză completă a situației actuale a pieței țintă și a soluțiilor utilizate de companie până în prezent.

Au fost luate în calcul următoarele componente: aria geografică țintă pentru produsele și serviciile furnizate, profilul și obiceiurile de consum ale clienților existenți și ale celor potențiali, necesitățile din sectorul auto existente la momentul respectiv. De asemenea, s-a realizat analiza concurenței directe și indirecte, precum și o analiză comparativă raportată la concurența identificată.

Pe baza datelor obținute, s-au întocmit: un raport de previzionare a creșterii pieței și o prognoză pentru evoluția cererii dar și proiecții financiare în funcție de vânzările estimate, veniturile încasate și prognoza cheltuielilor.

Ulterior a fost realizată noua strategie de marketing și management, care a inclus și un plan de dezvoltare a resurselor umane.

REZULTATE

Serviciile de consultanță furnizate au permis companiei să atingă toate obiectivele propuse: s-a poziționat cu succes pe piață, a dezvoltat peste 15 categorii de produse și servicii, a încheiat noi parteneriate, a crescut vânzările & profitabilitatea și a dezvoltat portofoliul de clienți, înregistrând în rândul acestora un grad de satisfacție de peste 90%.

Mai mult decât atât, brandul de încredere construit i-a permis să devină reprezentant oficial pentru producători importanți din sectorul auto, iar astăzi face parte din una dintre cele mai apreciate rețele globale din domeniu, prezentă în 27 de țări, cu peste 1200 de reprezentanțe.

”Soluțiile livrate de Koncylion funcționează. Ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivele și ne permit în continuare să creștem și să susținem o dezvoltare continuă. Am reușit să construim o echipă devotată, o companie dinamică și un brand în care clienții au încredere.”

Testimonial Beneficiar – Dezvoltare de afacere, 2013-2016

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >