Studiu de caz – Fundamentare de investiții

O companie privată ce deține terenuri în mediul urban a contractat Koncylion cu intenția de a investi în domeniul imobiliar. Beneficiarului îi sunt necesare informații pentru fundamentarea deciziei de investiție în vederea maximizării profitului. Pe baza acestor informații, compania va alege proiectul pe care îl va dezvolta: blocuri de locuințe, clădire de birouri sau hotel.

ABORDARE & SOLUȚII

Pentru fundamentarea acestui tip de investiție a fost propusă realizarea a trei analize, care să acopere studiul celor trei sectoare: rezidențial, spații pentru birouri și spații de cazare. Pentru fiecare dintre aceste trei componente s-au efectuat atât studii primare, cât și analize secundare.

În ceea ce privește sectorul rezidențial, s-a realizat mai întâi analiza sectorului la nivelul comunității, etapă în care s-a urmărit evoluția pieței prin raportare la cerere și ofertă. De asemenea, a fost desfășurat un studiu de piață reprezentativ în rândul potențialilor clienți, cu scopul de a identifica intenția de cumpărare, disponibilitatea și suportabilitatea de plată, precum și care sunt preferințele privind structura și forma apartamentelor.

În studiul destinat sectorului de spații pentru birouri, a fost aplicat tot un model de analiză secundară a domeniului, fiind urmărite atât proiectele active pe piață, finalizate, cât și cele viitoare. Totodată, a fost efectuată o analiză a tendințelor economice la nivelul municipiului. Cercetarea a fost completată cu un studiu de piață la nivelul mediului de afaceri, care a vizat necesitățile existente, structura spațiilor pentru birouri, dar și disponibilitatea și suportabilitatea de plată.

În cazul spațiilor de cazare, în primă fază s-a desfășurat o analiză secundară prin care s-a identificat capacitatea spațiilor de cazare clasificate la nivelul mediului urban țintă și profilul turistic al acestuia. S-a continuat apoi cu analiza evoluției indicatorilor esențiali pentru acest sector de activitate, cum ar fi numărul de înnoptări sau gradul de ocupare pe unitățile de cazare existente.

Pentru a înțelege în detaliu situația spațiilor de cazare analizate, au fost realizate inclusiv interviuri în profunzime cu agenți de turism, ținând cont de profilul turistic al zonei.

REZULTATE

În urma culegerii de date, acestea au fost centralizate și au fost efectuate analize pe baza cărora s-a generat un raport privind cele trei sectoare – rezidențial, spații pentru birouri și spații de cazare.

Concluziile analizei au fundamentat decizia de investiție a companiei într-un proiect cu o valoare de peste 5 milioane de euro.

”Când ai în plan o investiție ce depășește 5 milioane de euro, decizia trebuie foarte atent studiată și calculată. Koncylion ne-a ajutat să identificăm oportunitățile și riscurile aferente, să obținem o perspectivă completă asupra pieței și să luăm cea mai avantajoasă decizie pentru companie.”

Testimonial Beneficiar – Analiză de fundamentare a investiției, 2015

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Koncylion susține și aplică în procesul de lucru principiul THETRIANGLE. Acesta are la bază ideea conform căreia cea mai sigură și eficientă soluție pentru dezvoltarea unei Organizații se află la intersecția dintre așteptările Clientului final cu viziunea și dorințele Beneficiarului și cu experiența Koncylion în conceperea și implementarea strategiilor.

Citește mai mult >