Studiu de caz – Studii, primar cantitativ și calitativ

Un producător de băuturi spirtoase are în plan dezvoltarea noii strategii de produs și a strategiei de marketing. Pentru fundamentarea acestora, îi este necesară o analiză a comportamentului de consum, în cadrul căreia să fie urmăriți factori precum: mărci preferate, contexte de consum, fidelitate, frecvență de consum, canale de informare cu privire la băuturile spirtoase etc.

ABORDARE & SOLUȚII

În vederea colectării datelor, Koncylion a propus atât realizarea unui studiu primar, cât și a unei analize secundare. Astfel, studiul cantitativ a fost desfășurat pe un eșantion regional reprezentativ, în mediul urban și rural, iar studiul calitativ a inclus focus group-uri, inclusiv testări oarbe de produs (blind-testing), comparative, pe mărci concurente, dar și o analiză a identității vizuale și a ambalajului.

REZULTATE

În urma studiilor de piață efectuate, pe baza informațiilor centralizate în raportul de cercetare și în conformitate cu preferințele și obiceiurile de consum identificate, au fost dezvoltate noua strategie de produs, designul ambalajului și strategia de marketing.

”Prin studiile de piață desfășurate, Koncylion ne-a oferit informațiile de care aveam nevoie pentru a ne promova cu succes produsele. Având portretul consumatorului nostru, știm cum trebuie să arate ambalajul produsului și cum îl vom convinge să cumpere.”

Testimonial Beneficiar  – Studii primare, 2016

servicii_koncylion_studii_de_piata_si_sondaje_de_opinie

Consumatorul este cel care decide în cine are încredere, cum, când, de unde și ce cumpără. De aceea, brandurile care au succes sunt cele care ascultă și înțeleg consumatorii.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_analize_big2

Cele mai bune decizii manageriale sunt fundamentate pe înțelegerea corectă a factorilor implicați și a mediului în care aceștia își desfășoară activitatea. Fie că este vorba despre analize privind organizația sau care au în vedere factori externi acesteia, rezultatele analizelor oferă Beneficiarului temeiul pentru a lua decizii corecte.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_strategii_planuri

Succesul este o călătorie, iar destinația o reprezintă performanța. Astfel, pentru a reuși, este nevoie de viziune, de o planificare atentă a pașilor și o bună mobilizare a resurselor. Prin urmare, orice drum spre reușită începe cu strategii și planuri bine definite.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_marketing_design_comunicare_pr_branding

Piața de consum a devenit un teritoriu vast, în care procesul de vânzare este o misiune de cucerire. Pentru a îndeplini misiunea, sunt necesare concepte de marketing inedite și instrumente eficiente.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_training

Performanța necesită capacitate de adaptare, perseverență și dezvoltare continuă a competențelor. Acestea pot fi antrenate, valorificate și transformate în atuuri prin traininguri, seminarii și workshopuri.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_consultanta_in_management

Proiectele de succes au la bază decizii bine calculate și resurse valorificate inteligent. În consecință, modelul de management aplicat într-o organizație este decisiv, iar serviciile de consultanță în management pot face diferența între eșec și rezultate remarcabile.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_solutii_online

Prezența în mediul online este astăzi o necesitate, nu doar o simplă opțiune. Tehnologiile digitale deschid noi orizonturi și facilitează dezvoltarea, comunicarea și comerțul. Astfel, prin soluțiile online potrivite se accelerează îndeplinirea obiectivelor.

Citește mai mult >

servicii_koncylion_a-z

Serviciile oferite de Koncylion generează performanță măsurabilă și deschid calea spre noi orizonturi ale dezvoltării. De la stabilirea obiectivelor la îndeplinirea misiunii. Consultă lista serviciilor Koncylion afișate în ordine alfabetică.

Citește mai mult >

ABORDARE

Performanță măsurabilă prin rezultate remarcabile.

Koncylion aplică o abordare interdisciplinară, pragmatică și participativă. Analizează totul la 360 de grade și își asumă proiectele de la A la Z. De la viziune la implementare, utilizând inclusiv instrumente proprii de lucru.

Citește mai mult >